Στις γιορτές των Χριστουγέννων όλες μας ξεφεύγουμε από το καθημερινό μας πρόγραμμά. Άλλες βαφόμαστε πιο έντονα λόγω εορτών, άλλες καταναλώνουμε περισσότερο αλκοόλ και άλλες δεν τηρούμε το πρόγραμμα της διατροφής μας. Το μόνο που χρειάζεται μετά τις «κραιπάλες» των εορτών είναι να βρούμε εκείνες τις λύσεις, που θα επαναφέρουν το πρόσωπο και τον οργανισμό μας στο φυσιολογικό τους.

Ενυδάτωση

Μετά τις γιορτές παρατηρούμε πως η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι εξουθενωμένη και εύθραυστη, και το μόνο που της λείπει είναι η ενυδάτωση. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στην κατανάλωση του αλκοόλ είτε στην υπέρμετρη χρήση καλλυντικών προϊόντων που κάνατε στις γιορτές.

Do: Χρησιμοποιήστε κρέμα ενυδάτωσης, μάσκες ενυδάτωσης προσώπου και πιείτε άφθονο νερό.

Dont: Μην τοποθετήσετε την κρέμα ενυδάτωσης σε στεγνό δέρμα. Καλό θα ήταν να τοποθετούσατε την κρέμα σε νωπή επιδερμίδα για να απορροφηθεί πλήρως.

Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός του προσώπου μας είναι ένα αρκετά σημαντικό θέμα για να μπορέσουμε να το αναζωογονήσουμε. Ένας βαθύς καθαρισμός μπορεί να απομακρύνει τις τοξίνες, τα νεκρά κύτταρα, την ξηρότητα και τη λιπαρότητα από την επιδερμίδα μας.

Do: Χρησιμοποιήστε κάποιο γαλάκτωμα και κάντε κυκλικές κινήσεις με το βαμβάκι, και έπειτα ξεβγάλτε με πλύσιμο. Η διπλή πλύση (ντεμακιγιάζ- καθαρισμός), ωφελεί την επιδερμίδα αρκετά, γιατί απομακρύνει αποτελεσματικά τα υπολείμματα μακιγιάζ και ντεμακιγιάζ. Στη συνέχεια τοποθετήστε στο πρόσωπό σας λοσιόν καθαρισμού και  ενυδατική, σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σας .

Dont: Μην κρατάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα την ίδια πετσέτα προσώπου και την ίδια μαξιλαροθήκη. Επίσης, καλό θα ήταν μετά τον καθαρισμό να μην επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας με καλλυντικά προϊόντα.

Ξεκούραση

Μετά την ευχάριστη «κούραση» των εορτών, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ξεκούραση, και ειδικά η επιδερμίδα του προσώπου μας.

Do: Προσπαθήστε να αποφύγετε το μακιγιάζ του προσώπου σας ή να το ελαττώσετε για ένα μικρό χρονικό διάστημα, για να απαλλαχθείτε από τις χημικές ουσίες που υπάρχουν σε κάποια προϊόντα.

Dont: Μην κοιμάστε ποτέ με μακιγιάζ και μην μένετε βαμμένες για πολλές ώρες.

 

Τοξίνες

Οι διατροφικές «κραιπάλες» των γιορτών ήταν σίγουρα γεμάτες τοξίνες. Τα λιπαρά ζωικά τρόφιμα περιέχουν αρκετές τοξίνες, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα έχουν συσσωρευτεί στον οργανισμό μας σε περίπτωση που το έχουμε παρακάνει με τις λιπαρές ζωικές τροφές. Οι τοξίνες προκαλούν κούραση και θαμπώνουν την επιδερμίδα.

Do: Καταναλώστε άφθονες σαλάτες, φρέσκα φρούτα, ρύζι και όσπρια.

Dont: Αποφύγετε την κατανάλωση λιπαρών, αβγών, λιπαρών κρεάτων και ζάχαρης.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ζωικής προέλευσης και γι’ αυτό καλό θα ήταν να προσέχουμε τι καταναλώνουμε για την αποκατάσταση του οργανισμού μας. Σκοπό μας είναι να αναζωογονήσουμε τον οργανισμό μας και όχι να τον επιβαρύνουμε.

Do: Προτιμήστε κάποιο ελαφρύ τυρί cottage και προβιοτικά γιαούρτια. Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν ορισμένα συστατικά που βοηθούν και την υγεία του πεπτικού μας συστήματος.

Dont: Αποφύγετε την κατανάλωση λιπαρών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως τη γραβιέρα και το μανούρι.

Γυμναστική

Η γυμναστική είναι εκείνο ακριβώς το μυστικό που θα μας κάνει να λάμπουμε και να είμαστε συνέχεια σε φόρμα. Πολλές μας, μέσα στις γιορτές, επειδή «δραπετεύουμε» από την καθημερινότητα και το πρόγραμμά μας, τείνουμε να ξεχνάμε τη γυμναστική. Πρέπει να ξεκινήσουμε, έστω μετά τις γιορτές, να εντάσσουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητά μας.

Do: Επιχειρήστε να δοκιμάσετε αερόβια γυμναστική για να σας κρατήσει σε φόρμα και να σας αναζωογονήσει, και ειδικά, πρωινές ώρες.

Dont: Μην ξεκινάτε με περίπλοκες ασκήσεις εάν δεν συνηθίζετε να κάνετε γυμναστική, γιατί μπορεί να κάνετε τις ασκήσεις λάθος. Έτσι, δεν θα επιτύχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε και υπάρχει η περίπτωση τραυματισμού και η άσκοπη καταπόνηση των μυών σας, και αντί να νιώθετε ανάλαφροι, θα έχετε εντονότερο αίσθημα κόπωσης.

Γιούλη Ατματζίδη