Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

  1. Εισαγωγή

1.1 Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε το απόρρητο των επισκεπτών του ιστοτόπου μας και των χρηστών των υπηρεσιών του, καταβάλλοντας κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τους.

1.2 Αυτή η πολιτική ισχύει όταν ενεργούμε ως υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών του ιστοτόπου μας και των χρηστών των υπηρεσιών του με άλλα λόγια, όπου καθορίζουμε τους σκοπούς και τα μέσα επεξεργασίας αυτών των προσωπικών δεδομένων

1.2 Χρησιμοποιούμε cookies στην ιστοσελίδα μας. Εφόσον αυτά τα cookies δεν είναι απολύτως απαραίτητα για την παροχή [της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας], θα σας ζητήσουμε να συναινείτε στη χρήση των cookies κατά την πρώτη επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας.

1.3 Ο ιστότοπός μας περιλαμβάνει ελέγχους συναίνεσης που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Χρησιμοποιώντας τους ελέγχους συναίνεσης, μπορείτε να καθορίσετε εάν θέλετε να λαμβάνετε άμεσες επικοινωνίες μάρκετινγκ και να περιορίσετε τη δημοσίευση των πληροφοριών σας. Μπορείτε να σταματήσετε να λαμβάνετε άμεση επικοινωνία κάνοντας απο-εγγραφή από την λίστα παραληπτών μέσω του σχετικού συνδέσμου που υπάρχει στα ηλεκτρονικά μηνύματα ή υποβάλλοντας σχετικό αίτημα  μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης dpo@septona.gr

1.4 Σε αυτή την πολιτική, «εμείς», «εμάς» και «μας» αναφέρονται στην SEPTONA. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με εμάς, δείτε την Ενότητα 12.

  1. Πώς συλλέγομε και χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα

2.1 Σε αυτό το κεφάλαιο 2 έχουμε αναφέρει:

(α) τις γενικές κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που μπορούμε να επεξεργαστούμε ·

(β) στην περίπτωση προσωπικών δεδομένων που δεν αποκτήσαμε απευθείας από εσάς, την πηγή και συγκεκριμένες κατηγορίες αυτών των δεδομένων.

(γ) τους σκοπούς για τους οποίους μπορούμε να επεξεργαστούμε προσωπικά δεδομένα. και

δ) τις νομικές βάσεις της επεξεργασίας.

2.2 Μπορούμε να επεξεργαστούμε δεδομένα σχετικά με τη χρήση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας  («δεδομένα χρήσης»). Τα δεδομένα χρήσης ενδέχεται να περιλαμβάνουν [ τη διεύθυνση IP, τη γεωγραφική θέση, τον τύπο και την έκδοση του προγράμματος περιήγησης, το λειτουργικό σύστημα, την πηγή παραπομπής, τη διάρκεια της επίσκεψης, τις προβολές σελίδας και τις διαδρομές πλοήγησης του ιστότοπου, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την συχνότητα, τον χρόνο και το μοτίβο των επισκέψεων σας ]. Η πηγή των δεδομένων χρήσης είναι το σύστημα παρακολούθησης αναλυτικών στατιστικών στοιχείων της Google. Αυτά τα δεδομένα χρήσης μπορούν να υποστούν επεξεργασία για σκοπούς ανάλυσης της χρήσης του ιστότοπου και των υπηρεσιών. Η νομική η βάση για την επεξεργασία αυτή είναι η συναίνεση (αποδοχή cookies) ή/και τα έννομα συμφέροντά μας, δηλαδή παρακολούθηση και βελτίωση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας.

2.3. Μπορούμε να επεξεργαστούμε τα βασικά στοιχεία του λογαριασμού σας («δεδομένα λογαριασμού») όταν εγγράφεστε στη υπηρεσία care for heroes που περιλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) προκειμένου να μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις στο care for heroes και να λαμβάνετε απαντήσεις. Επίσης μπορούμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία του λογαριασμού σας που περιλαμβάνουν το όνομα χρήστη (user name) και το συνθηματικό πρόσβασης (password) προκειμένου να αποθηκευθούν για τους σκοπούς της λειτουργίας του ιστότοπού μας και της υπηρεσίας care for heroes, την εξασφάλιση της ασφάλειας του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών μας και τη διατήρηση των αντιγράφων ασφαλείας των βάσεων δεδομένων μας. Η πηγή των βασικών δεδομένων του λογαριασμού είστε εσείς. Η νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι τα έννομα συμφέροντά μας, ήτοι η σωστή διαχείριση του δικτυακού μας τόπου, η συναίνεση σας και η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης (Όροι Χρήσης).

2.4 Τα στοιχεία του λογαριασμού σας μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία για τους σκοπούς της ενεργοποίησης και παρακολούθησης της χρήσης της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών μας ή η την ενημέρωση σας σχετικά με νέες προσφορές υπηρεσιών και προϊόντων, μέσω αποστολής ενημερωτικών μηνυμάτων (newsletter). Η νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι η συγκατάθεση σας, τα έννομα συμφέροντά μας, δηλαδή η σωστή διαχείριση του δικτυακού μας τόπου ή/και η εκτέλεση της μεταξύ μας σύμβασης (Όροι Χρήσης).

2.5 Μπορούμε να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που παρέχονται κατά τη χρήση της πλατφόρμα επικοινωνίας “care for heroes” όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε Live, σε προκαθορισμένες μέρες και ώρες ειδικούς για θέματα φροντίδας όπως ορίζονται ανά ενότητα και κατά διαστήματα, καθώς και να βρείτε συμβουλές και άρθρα.

– Κατά την διάρκεια του Live μπορείτε να υποβάλετε την ερώτησή σας, αφού κάνετε εγγραφή στην αντίστοιχη φόρμα που υπάρχει στη σελίδα του Live.

– Για την εγγραφή σας, ζητούνται το Ονοματεπώνυμο σας και το email σας, ενώ θα χρειαστεί να ορίσετε το username σας και το password σας.

– Η ερώτηση που υποβάλετε είναι ορατή στον ειδικό και στους διαχειριστές του website.

– Οι ερωτήσεις που θα υποβάλετε, θα πρέπει να είναι σχετικές με το θέμα της συζήτησης, όπως αυτό ορίζεται γραπτά στη σελίδα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα διαγράφονται και δεν θα δίνεται απάντηση.

– Ο ειδικός θα απαντήσει στη διάρκεια του Live στην ερώτησή σας, χωρίς αναφορά στα στοιχεία σας.

– Σε περίπτωση που δεν απαντηθεί η ερώτησή σας κατά τη διάρκεια του Live, θα λάβετε εντός των επόμενων ημερών την απάντηση από τον ειδικό – μέσω του email careforheroes@septona.gr – στο email που μας έχετε δηλώσει .

– Το περιεχόμενο είναι ενημερωτικό και δεν αποτελεί προτεινόμενη ιατρική θεραπεία. Σε περίπτωση επείγοντος, παρακαλούμε μην βασίζεστε στη συγκεκριμένη λειτουργία.

– Τα ερωτήματα και σχόλιά σας δεν θα πρέπει να παρενοχλούν ή απειλούν την προσωπική ασφάλεια ή περιουσία άλλων ούτε να αποτελούν ψευδείς δηλώσεις, που δυσφημούν ή μιμούνται άλλους.  

– Κάθε 3 μήνες διαγράφεται η επικοινωνία σας.

Η πηγή των δεδομένων αυτών είστε εσείς. Τα δεδομένα των υπηρεσιών μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία για τους σκοπούς της λειτουργίας της ιστοσελίδας μας, παροχής των υπηρεσιών μας, διασφάλισης της ασφάλειας του δικτυακού τόπου και των υπηρεσιών μας, διατήρηση των βάσεων δεδομένων και επικοινωνία μαζί σας. Η νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι η συγκατάθεση σας, τα έννομα συμφέροντά μας, δηλαδή η σωστή διαχείριση του δικτυακού μας τόπου και των υπηρεσιών μας ή/και η εκτέλεση σύμβασης μεταξύ εσάς και εμάς. (Όροι Χρήσης)

2.6 Μπορούμε να επεξεργαστούμε πληροφορίες που περιέχονται σε οποιαδήποτε ερώτηση που μας υποβάλλετε σχετικά με προϊόντα, υπηρεσίες ή έρευνες που διεξάγουμε («στοιχεία έρευνας»). Τα δεδομένα της έρευνας μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με σκοπό την προσφορά, εμπορία και πώληση σχετικών αγαθών ή / και υπηρεσιών σε εσάς. Η νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι η συναίνεση.

2.7 Μπορούμε να επεξεργαστούμε πληροφορίες που μας παρέχετε για να εγγραφείτε στις ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή / και σε ενημερωτικά δελτία («στοιχεία ειδοποίησης»). Τα δεδομένα επικοινωνίας μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία για να σας αποστείλουμε τις σχετικές ειδοποιήσεις ή / και ενημερωτικά δελτία. Η νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι η συγκατάθεση σας. Ειδικά η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των χρηστών για την αποστολή ενημερωτικού και διαφημιστικού υλικού πραγματοποιείται μόνο εφόσον ο χρήστης έχει συμπληρώσει το σχετικό πεδίο και έχει συγκατατεθεί στην αποστολή του, ή εφόσον η ηλεκτρονική του διεύθυνση έχει συλλεχθεί νόμιμα στα πλαίσια προηγούμενης συναλλαγής, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 11 παρ. 3 Ν.3471/2006.

2.8 Μπορούμε να επεξεργαστούμε πληροφορίες που περιέχονται ή σχετίζονται με οποιαδήποτε επικοινωνία που μας στείλετε («στοιχεία επικοινωνίας»). Τα δεδομένα επικοινωνίας μπορεί να περιλαμβάνουν το περιεχόμενο της επικοινωνίας και τα μεταδεδομένα  (φόρμα επικοινωνίας) που σχετίζονται με την επικοινωνία. Ο ιστότοπός μας θα δημιουργήσει τα δεδομένα που σχετίζονται με τις επικοινωνίες που πραγματοποιούνται μέσω των φορμών επικοινωνίας με τον ιστότοπο. Τα δεδομένα επικοινωνίας μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία για επικοινωνία μαζί σας. Η νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι τα η συγκατάθεση σας και τα έννομα συμφέροντά μας, δηλαδή η σωστή διαχείριση του ιστοτόπου και των επικοινωνιών με τους χρήστες.

2.9 Μπορούμε να επεξεργαστούμε οποιεσδήποτε από τις προσωπικές σας πληροφορίες που προσδιορίζονται στην παρούσα πολιτική, όταν αυτό είναι απαραίτητο για τη δημιουργία, την άσκηση ή την υπεράσπιση νομικών αξιώσεων, είτε σε δικαστικές διαδικασίες είτε σε διοικητική ή εξώδικη διαδικασία. Η νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι τα νόμιμα συμφέροντά μας, δηλαδή η προστασία και η διεκδίκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας, των νόμιμων δικαιωμάτων σας και των νόμιμων δικαιωμάτων Τρίτων.

2.10 Μπορούμε να επεξεργαστούμε οποιοδήποτε από τα προσωπικά σας δεδομένα που προσδιορίζονται στην παρούσα πολιτική όπου αυτό είναι απαραίτητο για σκοπό της απόκτησης ή διατήρησης ασφαλιστικής κάλυψης, διαχείρισης κινδύνων ή απόκτησης επαγγελματικών συμβουλών. Η νομική βάση αυτής της επεξεργασίας είναι τα έννομα συμφέροντά μας, δηλαδή η σωστή προστασία της επιχείρησής μας από κινδύνους.

2.11 Εκτός από τους ειδικούς σκοπούς για τους οποίους μπορούμε να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα που αναφέρονται σε αυτή την Ενότητα 2, μπορούμε επίσης να επεξεργαστούμε οποιοδήποτε από τα προσωπικά σας δεδομένα όταν η επεξεργασία αυτή είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση μας με μια νομική η ρυθμιστική υποχρέωση μας, ή προκειμένου να προστατεύσουμε τα ζωτικά σας συμφέροντα ή τα ζωτικά συμφέροντα ενός άλλου φυσικού προσώπου.

2.12 Παρακαλούμε να μην παρέχετε προσωπικά δεδομένα οποιουδήποτε άλλου προσώπου, εκτός αν σας ζητήσουμε να το κάνετε.

  1. Διαβίβαση των προσωπικών σας δεδομένων σε άλλους

3.1 Μπορούμε να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας στους προμηθευτές μας ή τους υπεργολάβους αυτών  στο μέτρο που είναι λογικά αναγκαίο για την διατήρηση και λειτουργία του παρόντος ιστοτόπου. Μπορείτε να ζητήσετε την λίστα των εκάστοτε Προμηθευτών μας υποβάλλοντας σχετικό αίτημα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης dpo@septona.gr

  1. Διεθνείς διαβιβάσεις των προσωπικών σας δεδομένων

4.1 Σε αυτό το τμήμα 4, παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες τα προσωπικά σας δεδομένα μπορούν να μεταφερθούν σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

4.2 Η εταιρία και οι άλλες εταιρίες του ομίλου μας έχουν γραφεία σε Ελλάδα και Βουλγαρία (εντός ΕΟΧ). Σε περίπτωση διαβίβασης των δεδομένων σας σε χώρα εκτός ΕΟΧ, αυτό θα γίνεται μόνο εφόσον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει «απόφαση επάρκειας» όσον αφορά τους νόμους περί προστασίας δεδομένων σε αυτήν. Επιπλέον, τα δεδομένα θα προστατεύονται με κατάλληλες διασφαλίσεις, συγκεκριμένα με την χρήση πρότυπων ρητρών προστασίας δεδομένων που έχουν συμφωνηθεί από εμάς και τον παραλήπτη ή εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αντίγραφο των οποίων μπορείτε να προμηθευτείτε από εμάς (εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο).

4.3 Οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας της ιστοσελίδας μας βρίσκονται εντός ΕΟΧ.

4.4 Αναγνωρίζετε ότι τα προσωπικά δεδομένα που υποβάλετε για δημοσίευση μέσω της ιστοσελίδας ή των υπηρεσιών μας ενδέχεται να είναι διαθέσιμα μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τη χρήση (ή την κακή χρήση) τέτοιων προσωπικών δεδομένων από άλλους.

  1. Διατήρηση και διαγραφή προσωπικών δεδομένων

5.1 Αυτή η Ενότητα 5 καθορίζει τις πολιτικές και τη διαδικασία διατήρησης δεδομένων, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι συμμορφωνόμαστε με τις νομικές μας υποχρεώσεις σε σχέση με τη διατήρηση και τη διαγραφή των προσωπικών δεδομένων.

5.2 Τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε για οποιονδήποτε σκοπό ή σκοπούς δεν θα διατηρούνται για περισσότερο από αυτό που είναι απαραίτητο για το σκοπό αυτό ή για τους σκοπούς αυτούς.

5.3 Τα δεδομένα που συλλέγονται μέσω της φόρμας επικοινωνίας του ιστότοπου όταν μας απευθύνεται κάποιο ερώτημα, διατηρούνται για 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μαζί σας και στην συνέχεια διαγράφονται.

Στην περίπτωση εγγραφής σε newsletter/ενημερώσεων θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα επικοινωνίας σας για 10 χρόνια.

Στην περίπτωση εγγραφής στην υπηρεσία “care for heroes”  

  • θα διατηρήσουμε τα προσωπικά δεδομένα του λογαριασμού σας για 5 χρόνια.
  • στην περίπτωση υποβολής ερωτήματος στην πλατφόρμα θα διατηρήσουμε το ερώτημα και την επικοινωνία μαζί σας για 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μαζί σας

Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή μπορείτε να αποσύρετε την συγκατάθεση σας και ζητήσετε να διαγραφούν.

5.5 Ανεξάρτητα από τις λοιπές διατάξεις του παρόντος Κεφαλαίου 5, μπορούμε να διατηρήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα όταν τέτοια διατήρηση είναι απαραίτητη για τη συμμόρφωση μας με μια νομική υποχρέωση ή για την προστασία των ζωτικών συμφερόντων σας ή των ζωτικών συμφερόντων ενός άλλου φυσικού προσώπου.

  1. Τροποποιήσεις

6.1 Μπορεί να ενημερώνουμε αυτή την πολιτική από καιρό σε καιρό δημοσιεύοντας μια νέα έκδοση στην ιστοσελίδα μας.

6.2 Θα πρέπει να ελέγχετε αυτή τη σελίδα περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι είστε ικανοποιημένοι με οποιεσδήποτε αλλαγές σε αυτήν την πολιτική.

6.3 Θα σας ειδοποιήσουμε για σημαντικές αλλαγές σε αυτήν την πολιτική μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω του ιδιωτικού συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων στον ιστότοπό μας.

  1. Τα δικαιώματά σας

7.1 Στο παρόν τμήμα 7, συνοψίσαμε τα δικαιώματα που διαθέτετε βάσει του νόμου περί προστασίας δεδομένων. Ορισμένα από τα δικαιώματα είναι πολύπλοκα και δεν έχουν συμπεριληφθεί όλες οι λεπτομέρειες στις περιλήψεις μας. Συνεπώς, θα πρέπει να διαβάσετε τους σχετικούς νόμους και οδηγίες από τις ρυθμιστικές αρχές για την πλήρη εξήγηση αυτών των δικαιωμάτων.

Για οποιοδήποτε ερώτηση αφορά προσωπικά δεδομένα παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@septona.gr.

7.2 Τα κύρια δικαιώματά σας βάσει του νόμου περί προστασίας δεδομένων είναι τα εξής:

α) το δικαίωμα πρόσβασης

β) το δικαίωμα διόρθωσης

γ) το δικαίωμα διαγραφής

δ) το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας

ε) το δικαίωμα αντίρρησης στην επεξεργασία

στ) το δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων·

(ζ) το δικαίωμα καταγγελίας σε εποπτική αρχή και

η) το δικαίωμα ανάκλησης της συναίνεσης.

7.3 Έχετε το δικαίωμα να επιβεβαιώσετε εάν επεξεργαζόμαστε ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα και ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες. Αυτές οι πρόσθετες πληροφορίες περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τους σκοπούς της επεξεργασίας, τις κατηγορίες των σχετικών προσωπικών δεδομένων και τους αποδέκτες των προσωπικών δεδομένων. Εφόσον δεν επηρεάζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες άλλων φυσικών προσώπων, θα σας παράσχουμε αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων. Το πρώτο αντίγραφο θα παρέχεται δωρεάν, αλλά τα επιπλέον αντίγραφα ενδέχεται να υπόκεινται σε λογική αμοιβή.

7.4 Έχετε το δικαίωμα να διορθώσετε τυχόν ανακριβή προσωπικά σας δεδομένα και, λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς της επεξεργασίας και/ή να συμπληρώσετε ατελή προσωπικά σας στοιχεία.

7.5 Σε ορισμένες περιπτώσεις, έχετε το δικαίωμα να διαγράψετε τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν τις εξής περιπτώσεις:

  • τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν σε άλλη επεξεργασία ·
  • αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία που βασίζεται σε συναίνεση.
  • διαφωνείτε με την επεξεργασία σύμφωνα με ορισμένους κανόνες της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων.
  • η επεξεργασία είναι για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ. και τα προσωπικά δεδομένα έχουν υποστεί επεξεργασία παράνομα.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις από το δικαίωμα διαγραφής. Για παράδειγμα, όταν είναι απαραίτητη η επεξεργασία: για την άσκηση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης και της πληροφόρησης, για τη συμμόρφωση με μια νομική υποχρέωση ή άσκηση ή υπεράσπιση νομικών απαιτήσεων.

7.6 Σε ορισμένες περιπτώσεις έχετε το δικαίωμα να περιορίσετε την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Αυτές οι περιστάσεις είναι:

  • αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών δεδομένων.
  • η επεξεργασία είναι παράνομη αλλά αρνείστε την διαγραφή τους.
  • δεν χρειαζόμαστε πλέον τα προσωπικά δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας μας, αλλά απαιτείται η διατήρηση τους για την άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων και έχετε αντιταχθεί στην επεξεργασία.
  • όπου η επεξεργασία έχει περιοριστεί σε αυτή τη βάση, ενδέχεται να συνεχίσουμε να αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Ωστόσο, θα το επεξεργαστούμε μόνο με άλλο τρόπο: με τη συγκατάθεσή σας. για την άσκηση ή υπεράσπιση νομικών αξιώσεων · για την προστασία των δικαιωμάτων άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου · ή για λόγους σημαντικού δημόσιου συμφέροντος.

7.7 Στο βαθμό που η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι:

(α) συγκατάθεση ή

(β) η επεξεργασία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση μιας σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος και η επεξεργασία αυτή πραγματοποιείται με αυτοματοποιημένα μέσα, έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε τα προσωπικά σας δεδομένα από εμάς σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και αναγνώσιμη από μηχανές μορφή. Ωστόσο, το δικαίωμα αυτό δεν ισχύει όταν θα επηρεάσει αρνητικά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων.

7.8 Εάν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών παραβιάζει τους νόμους περί προστασίας δεδομένων, έχετε το νόμιμο δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή υπεύθυνη για την προστασία των δεδομένων. Μπορείτε να το κάνετε στο κράτος μέλος της ΕΕ της συνήθους διαμονής σας, στον τόπο εργασίας σας ή στον τόπο της εικαζόμενης παράβασης.

7.9 Στο βαθμό που η νομική βάση για την επεξεργασία των προσωπικών σας πληροφοριών είναι συναίνεση, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή. Η απόσυρση δεν θα επηρεάσει τη νομιμότητα της επεξεργασίας πριν από την απόσυρση.

7.10 Μπορείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα με γραπτή ειδοποίηση προς εμάς Δείτε Ενότητα 12.

  1. Σχετικά με τα Cookies

8.1 Ένα cookie είναι ένα αρχείο που περιέχει ένα αναγνωριστικό (μια σειρά από γράμματα και αριθμούς) που αποστέλλεται από ένα web server σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web και αποθηκεύεται από το πρόγραμμα περιήγησης. Το αναγνωριστικό στη συνέχεια αποστέλλεται πίσω στον διακομιστή κάθε φορά που το πρόγραμμα περιήγησης ζητά μια σελίδα από το διακομιστή.

8.2 Τα cookies μπορεί να είναι είτε «persistent» cookies είτε «session» cookies: ένα persitent cookie θα αποθηκευτεί από ένα πρόγραμμα περιήγησης και θα παραμείνει έγκυρο μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία λήξης του, εκτός εάν διαγραφεί από το χρήστη πριν από την ημερομηνία λήξης. ένα session cookie, από την άλλη πλευρά, θα λήξει στο τέλος της περιόδου λειτουργίας του χρήστη, όταν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι κλειστό.

8.3 Τα cookies συνήθως δεν περιέχουν πληροφορίες που αναγνωρίζουν προσωπικά έναν χρήστη, αλλά οι προσωπικές πληροφορίες που αποθηκεύουμε σχετικά με εσάς ενδέχεται να συνδέονται με τις πληροφορίες που αποθηκεύονται και αποκτώνται από τα cookies.

  1. Cookies που χρησιμοποιούμε

9.1 Χρησιμοποιούμε cookies για τους ακόλουθους σκοπούς:

Απολύτως απαραίτητα Cookies

Αυτά τα αρχεία είναι απαραίτητα ώστε η ιστοσελίδα να μπορεί να παράσχει υπηρεσίες που ζητάει ο χρήστης, όπως το να θυμάται τα προϊόντα που έχει προσθέσει στο καλάθι αγορών του.

Cookies Απόδοσης

Τα cookies αυτής της κατηγορίας συλλέγουν ανώνυμες πληροφορίες σχετικές με τον τρόπο χρήσης της ιστοσελίδας από κάθε χρήστη. Τα δεδομένα αυτά συγκεντρώνονται μαζί με τα δεδομένα άλλων χρηστών και βοηθούν στη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της ιστοσελίδας. Για παράδειγμα, αυτή η κατηγορία cookies μας βοηθά να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες εντοπίζουν, περιηγούνται και χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και μας υποδεικνύουν σημεία στα οποία υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, όπως η περιήγηση, η εμπειρία πώλησης και οι διαφημιστικές καμπάνιες. Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτά τα cookies δεν περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες με βάση τις οποίες μπορεί να ταυτοποιηθεί ο χρήστης.

Cookies Λειτουργικότητας

Αυτά τα cookies θυμούνται επιλογές του χρήστη, όπως η γλώσσα ή παραμέτρους έρευνας όπως το μέγεθος, το χρώμα ή η γραμμή του προϊόντος. Οι πληροφορίες αυτές επιτρέπουν στο χρήστη να απολαμβάνει κατά την επίσκεψή του στην ιστοσελίδα μας μία εμπειρία πιο συμβατή με τις επιλογές του και μας βοηθούν να κάνουμε τις επισκέψεις του πιο ευχάριστες. Οι πληροφορίες αυτές επίσης συγκεντρώνονται μαζί με πληροφορίες άλλων χρηστών σε μία ανώνυμη βάση με σκοπό να βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργίας της ιστοσελίδας.

Cookies προσανατολισμού & Διαφημιστικά cookies

Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες περιήγησης με σκοπό να δημιουργήσουν διαφημίσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντα του χρήστη. Θυμούνται τις σελίδες που έχει επισκεφθεί ο χρήστης και τις πληροφορίες που έχει μοιραστεί με τρίτους, όπως για παράδειγμα διαφημίσεις.

  1. Cookies που χρησιμοποιούνται από τους παρόχους υπηρεσιών μας

10.1 Οι παροχείς υπηρεσιών μας χρησιμοποιούν cookies και αυτά τα cookies μπορεί να αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας.

10.2 Χρησιμοποιούμε το Google Analytics για να αναλύσουμε τη χρήση του ιστοτόπου μας. Το Google Analytics συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπου μέσω cookies. Οι πληροφορίες που συλλέγονται σχετικά με τον ιστότοπό μας χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία αναφορών σχετικά με τη χρήση του ιστοτόπου μας. Η πολιτική απορρήτου της Google διατίθεται στη διεύθυνση: https://www.google.com/policies/privacy/

  1. Διαχείριση Cookies

11.1 Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης επιτρέπουν την άρνηση αποδοχής cookies και τη διαγραφή cookies. Οι μέθοδοι για αυτό το σκοπό διαφέρουν από το πρόγραμμα περιήγησης στο πρόγραμμα περιήγησης και από την έκδοση στην έκδοση. Ωστόσο, μπορείτε να λάβετε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την αποκλεισμό και τη διαγραφή των cookies μέσω αυτών των συνδέσμων:

(α) https://support.google.com/chrome/answer/84536?hl=el (Chrome).

(β) https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences (Firefox).

(γ) http://www.opera.com/help/tutorials/security/cookies/ (Opera).

(δ) https://support.microsoft.com/el-gr/help/16332/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies (Internet Explorer).

(ε) https://support.apple.com/kb/PH21210 (Safari). και

(στ) https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-9-microsoft-edge-and-privacy (Edge).

11.2 Ο αποκλεισμός όλων των cookies θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη χρησιμότητα πολλών ιστοσελίδων.

11.3 Αν αποκλείσετε τα cookies, δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του ιστοτόπου μας.

  1. Τα στοιχεία μας

12.1 Αυτός ο ιστότοπος ανήκει και λειτουργεί από τη SEPTONA ABEE

12.2 Είμαστε εγγεγραμμένοι στην Ελλάδα με ΓΕΜΗ: 13389617000 και η έδρα μας βρίσκεται στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

12.3 Ο κύριος τόπος επιχειρηματικής δραστηριότητάς μας είναι στην Ελλάδα.

12.4 Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: 

α) ταχυδρομικώς, στα Οινόφυτα Βοιωτίας, Θέση Λυσία ΤΚ 32011

(β) χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας με την ιστοσελίδα μας.

(γ) τηλεφωνικώς, με τον αριθμό επικοινωνίας που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας ή

(δ) με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας.

  1. Υπεύθυνος προστασίας δεδομένων

13.1 Για οποιοδήποτε αίτημα αφορά προσωπικά δεδομένα παρακαλώ επικοινωνήστε με την ηλεκτρονική διεύθυνση dpo@septona.gr