Το δερματάκι ενός μωρού είναι πολύ πιο ευαίσθητο από αυτό ενός ενήλικα, αφού είναι πολύ πιο λεπτό και η παραγωγή του -πολύτιμου για την υγεία του δέρματος- σμήγματος, βρίσκεται ακόμα σε… βρεφικό στάδιο. Έτσι ευάλωτη λοιπόν που είναι η επιδερμίδα του μωρού σας, χρειάζεται από εσάς την ιδανική φροντίδα. Τέτοια που μόνο μια μαμά-ήρωας σαν κι εσάς μπορεί να του προσφέρει! Ήρθε λοιπόν η ώρα να λύσετε τις απορίες σας και να μάθετε  για τη σωστή φροντίδα του βρεφικού δέρματος.

Τα μωρά, ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους  δεν έχουν ανάγκη να κάνουν μπάνιο κάθε μέρα. Δύο ή τρείς φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Επιπλέον το μπανάκι του μωρού σας καλό είναι να διαρκεί το πολύ 10 λεπτά ,αφού εάν διαρκέσει περισσότερο είναι πιθανό να προκαλέσει ξηροδερμία στο μωρό. Μετά το μπάνιο, με βρεφικό σαμπουάν & αφρόλουτρο και χλιαρό νερό, θεωρείται ενδεδειγμένη η χρήση βρεφικής ενυδατικής κρέμας, για τη σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας του μωρού. Αφού λοιπόν στεγνώσετε απαλά το δερματάκι του, με ιδιαίτερη έμφαση στη μηρογεννητική περιοχή, στο λαιμό και στην περιοχή πίσω από τα αυτιά , ξαπλώστε το μωρό σας σε μια σταθερή και άνετη επιφάνεια, βάλτε μια ποσότητα ενυδατικής κρέμας στις παλάμες σας και αλείψτε την στο δέρμα του. Η ενυδάτωση με κρέμα καλό είναι να γίνεται ομοιόμορφα, σε ολόκληρο το σώμα του βρέφους, και χωρίς να παραλείψετε να ενυδατώσετε τα σημεία που συνήθως υπάρχει ξηρότητα, όπως πίσω από τα αυτιά, στο εσωτερικό των αγκώνων και πίσω από τα γόνατα. Επίσης, μην ξεχάσετε να δώσετε έμφαση στην ενυδάτωση της περιοχής της πάνας, όπου το δέρμα ενδέχεται να ερεθιστεί λόγω υγρασίας.

Πως όμως θα είστε σίγουρες ότι τα προϊόντα που επιλέγετε για τη φροντίδα του δέρματος του μωρού σας είναι τα ενδεδειγμένα; Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιολογείτε σωστά τα προϊόντα βρεφικής φροντίδας που αγοράζετε.

Καταρχάς, θα πρέπει να προσέχετε το pH του προϊόντος, η τιμή του οποίου καθορίζει το πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι ένα προϊόν. Στα βρεφικά προϊόντα που ψωνίζετε, καλό είναι να υπάρχει ουδέτερο pH, μεταξύ 5-5.5, ώστε να βρίσκεται κοντά στο  φυσικό pH της επιδερμίδας.

Επίσης, το εκάστοτε προϊόν δεν θα πρέπει να δημιουργεί προβλήματα ερεθισμών στην επιδερμίδα του μωρού. Στα προϊόντα βρεφικής περιποίησης, συνήθως αυτό φαίνεται από την ένδειξη «υποαλλεργικό» ή «δερματολογικά ελεγμένο», που υπάρχει στη συσκευασία καθώς κάτι τέτοιο υποδηλώνει ότι το προϊόν έχει περάσει από σχετικούς ελέγχους και είναι αποδεδειγμένα «φιλικό» προς το δέρμα. Όσον αφορά τα προϊόντα καθαρισμού, όπως τα βρεφικά σαμπουάν ή αφρόλουτρα, συστήνεται η χρήση προϊόντων με ήπια σύνθεση, χωρίς σαπούνι, ώστε να μην προκαλούν δάκρυα και ερεθισμούς στα ματάκια του μωρού.

Τέλος, δώστε προσοχή και στα συστατικά των προϊόντων που αγοράζετε για τη φροντίδα του μωρού σας, καθώς αυτά θα πρέπει να μην περιέχουν οινόπνευμα, παραβένες και αλλεργιογόνα, ενώ τα όποια «λιπαρά συστατικά» περιέχονται στα προϊόντα  καλό είναι να έχουν φυτική προέλευση. (π.χ. αμυγδαλέλαιο).

Για τη σωστή, ολοκληρωμένη φροντίδα της επιδερμίδας του μωρού σας, δοκιμάστε τα προϊόντα βρεφικής περιποίησης SEPTONA. Τα 2 βρεφικά σαμπουάν & αφρόλουτρα, με βάλσαμο & αλόη και βάλσαμο & λεβάντα αντίστοιχα, καθαρίζουν το μωρό σας απαλά χωρίς να του προκαλούν δάκρυα, ενώ είναι υποαλλεργικά, δερματολογικά, οφθαλμολογικά και παιδιατρικά ελεγμένα. Δεν περιέχουν οινόπνευμα, παραβένες, αλλεργιογόνα, σαπούνι και έχουν φυσικό pH 5,5. Για μετά το μπανάκι και προκειμένου να ενυδατώσετε το δερματάκι του μωρού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα με βάλσαμο & λεβάντα που είναι υποαλλεργική, δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένη, περιέχει αμυγδαλέλαιο και έλαιο ηλίανθου, και κρατάει την επιδερμίδα του μωρού σας απαλή, προσφέροντας 12ωρη ενυδάτωση!

 

Bonus Tip:  Σε περίπτωση που πρέπει να αντιμετωπίσετε σύγκαμα μωρού, ή εάν θέλετε να προστατέψετε το μωρό σας από αυτό προληπτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την προστατευτική κρέμα συγκάματος για μωρά SEPTONA calm n’ care, με βάλσαμο & πανθενόλη και φυσικούς μαλακτικούς παράγοντες. Έτσι το μωράκι σας θα είναι πάντα χαρούμενο, χωρίς συγκάματα και ερεθισμούς!