Είναι συχνό φαινόμενο για αρκετές γυναίκες στην εποχή μας, να εμφανίζουν μαύρους κύκλους στην περιοχή των ματιών. Ίσως να έχετε «ταλαιπωρηθεί» κι εσείς η ίδια από αυτούς, ίσως και να σας προβληματίζουν ακόμα… Η αλήθεια είναι ότι οι σύγχρονοι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι αρκετά σκληροί για όλους μας, ιδίως για τις γυναίκες, που πολλές φορές τρέχουν να εκπληρώσουν υποχρεώσεις και καθήκοντα πολλών διαφορετικών ρόλων, και που τα καταφέρνουν με αξιοθαύμαστη επιτυχία. Η κούραση και η έλλειψη ενός σταθερού προγράμματος στον ύπνο και στο φαγητό, σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες που σχετίζονται λιγότερο με την καθημερινότητα (π.χ. η κληρονομικότητα και η κυκλοφορία του αίματος), παίζουν ρόλο στην εμφάνιση των γνώριμων -σε εσάς και σε πολλές άλλες γυναίκες- μαύρων κύκλων. Αν έχετε κι εσείς μαύρους κύκλους στα μάτια, είναι λογικό να ψάχνετε απαντήσεις, τόσο σε σχέση με το τι πρέπει να προσέχετε, όσο και σε σχέση με την αντιμετώπισή τους. Παρακάτω σας δίνουμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, που αφορούν και τα δυο παραπάνω ερωτήματα.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε εάν τα μάτια σας έχουν μαύρους κύκλους; Τι θα πρέπει να προσέχετε για ν’ αυξήσετε τις πιθανότητες να εξαφανιστούν; Καταρχάς, θα πρέπει να συνηθίσετε να μην αγγίζετε και κυρίως να μην τρίβετε την περιοχή των ματιών. Όσο κι αν μπορεί να σας ενοχλούν, να σας «τρώνε» ή να σας τσούζουν τα μάτια σας, αποφύγετε να βάζετε τα χέρια σας σε αυτά. Ακόμη, η στάση με την οποία έχετε συνηθίσει να κοιμάστε, παίζει κι αυτή το ρόλο της στην παρουσία των μαύρων κύκλων στα μάτια σας. Κάντε μια προσπάθεια να βελτιώσετε τη στάση σας όταν πέφτετε για ύπνο και ξαπλώστε ανάσκελα, χρησιμοποιώντας ένα παραπάνω μαξιλάρι στο κρεβάτι σας. Επίσης, τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης προσώπου που χρησιμοποιείτε, έχουν και αυτά το δικό τους «λόγο» στο ζήτημα των μαύρων κύκλων στα μάτια. Καλό θα είναι λοιπόν να προμηθεύεστε αξιόπιστα καλλυντικά περιποίησης, ομορφιάς και προϊόντα καθαρισμού προσώπου που να είναι, αποδεδειγμένα, καλής ποιότητας. Το ντεμακιγιάζ σας θα πρέπει να γίνεται σωστά και σε καθημερινή βάση, με προϊόντα που είναι φιλικά προς την επιδερμίδα σας, όπως τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ SEPTONA Daily Clean και το υγρό ντεμακιγιάζ προσώπου SEPTONA Daily Clean Advanced, που προσφέρουν στην επιδερμίδα σας ιδανικό καθαρισμό και ενυδάτωση. Τέλος, θα πρέπει να ξέρετε ότι η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και το κάπνισμα είναι συνήθειες που ευνοούν την εμφάνιση μαύρων κύκλων στο δέρμα γύρω από τα μάτια σας, οπότε και θα πρέπει να τις αποφεύγετε όσο αυτό είναι δυνατό.

Προχωρώντας στο κομμάτι του πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους στα μάτια χωρίς τη χρήση μακιγιάζ για να τους «καμουφλάρετε», θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο άρθρο αυτό δεν θα αναφερθούμε σε λύσεις και μεθόδους που εντάσσονται στη «σφαίρα» της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, καθώς γι’ αυτές υπάρχουν αρμόδιοι που σίγουρα μπορούν να σας καθοδηγήσουν καλύτερα. Ωστόσο, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους μαύρους κύκλους σας με εύκολους και καθημερινούς τρόπους, που βασίζονται σε φυσικά προϊόντα, εύκολα προσβάσιμα σε όλους.

Ίσως έχετε ακούσει, για παράδειγμα, για τις «ευεργετικές» ιδιότητες του αγγουριού στην περιοχή κάτω και γύρω από τα μάτια σας. Κόψτε λοιπόν δύο φέτες από ένα αγγούρι και τοποθετήστε τις στα μάτια σας για λίγη ώρα. Κάνοντάς το αυτό για λίγο κάθε μέρα, είναι απλά θέμα χρόνου να φανεί το αποτέλεσμα. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φέτες αγγουριού, έχετε την εναλλακτική της πατάτας. Βάλτε στα μάτια σας δύο ροδέλες κομμένες από την πατάτα και αφήστε τις να δράσουν. Ακόμη, έχετε την επιλογή του μείγματος στυμμένου λεμονιού, πελτέ από ντομάτα, κουρκουμά και φακής (πολτοποιημένης, ώστε να μοιάζει στην όψη με το αλεύρι). Χρησιμοποιήστε το μείγμα αυτό στα μάτια σας για ένα δεκαπεντάλεπτο, ξεβγάλετέ το και απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους! Αν τα παραπάνω σας φαίνονται υπερβολικά, μπορείτε πάντα να κάνετε για λίγη ώρα τις γνωστές σε όλους κομπρέσες, με λίγο δροσερό νεράκι. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή να βάλετε ένα κουτάλι στην κατάψυξή σας για ένα τέταρτο, και μετά να το βάλετε για λίγο στα μάτια σας.

Οι παραπάνω φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης, είναι μόνο λίγοι από αυτούς που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου των μαύρων κύκλων στα μάτια. Μπορείτε λοιπόν να αναζητήσετε κι άλλους τέτοιους τρόπους για να δοκιμάσετε στο σπίτι σας. Φυσικά, τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει την ανάγκη του οργανισμού σας για ένα σωστό και υγιεινό πρόγραμμα ύπνου, αλλά και για ένα σωστό διατροφικό πλάνο, και εκεί είναι που θα πρέπει να εστιάσετε προτού δοκιμάσετε οτιδήποτε άλλο για να διώξετε τους μαύρους κύκλους από τα μάτια σας. Κάντε αυτό το «δώρο» στον εαυτό σας. Τα μάτια σας, το πρόσωπό σας, αλλά και ολόκληρος ο οργανισμός σας θα σας ευγνωμονεί!