Οι top 10 συμβουλές

Σίγουρα το να μακιγιάρεστε μόνη σας δεν αποτελεί ένα εύκολο ζήτημα. Πολλές γυναίκες αφιερώνουν αρκετό από το χρόνο τους στο μακιγιάζ και καταλήγουν να μην τους αρέσει το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό, σήμερα, θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές για να φτιάξετε μόνη σας το ιδανικό μακιγιάζ ματιών και φρυδιών. Ας αφήσουμε, λοιπόν, αυτό το μαγικό ταξίδι να ξεκινήσει με μερικά tips.

  1. Εάν διαθέτετε μικρά μάτια, χαρίστε τους όγκο και κάντε τα να δείχνουν πιο μεγάλα. Πώς θα το πετύχετε, όμως, αυτό; Ξεκινήστε τοποθετώντας eyeliner σε μορφή πούδρας στις πάνω βλεφαρίδες, και έπειτα σβήστε ελαφρώς. Βάλτε highlighter στις εξωτερικές και εσωτερικές γωνίες. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό ψαλίδι πριν τοποθετήσετε τη μάσκαρα για ανόρθωση.
  2. Εάν έχετε βαθουλωτά μάτια, προσπαθήστε να τα κάνετε ελκυστικά. Μπορείτε να τοποθετήσετε κάποια γυαλιστερή σκιά στο κινητό σας βλέφαρο και από επάνω στο κόκκαλο μία καφέ σκιά σε ουδέτερη απόχρωση, για αίσθηση φυσικού βάθους. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε στην άκρη του φρυδιού λίγη από την γυαλιστερή σκιά που βάλατε στο κινητό σας βλέφαρο. Προτιμήστε κάποια αδιάβροχη μάσκαρα.
  3. Εάν τα μάτια σας είναι κλειστού τύπου, κάντε τα να φαίνονται λίγο μεγαλύτερα και πιο ανοιχτά. Δώστε ένταση στο κινητό βλέφαρο, από τη ρίζα του ματιού έως και τη μέση του κινητού βλεφάρου, και σβήστε προς τα πίσω με πιο σκούρα χρώματα. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε ένα καφέ χρώμα στο κόκκαλο που βρίσκεται πάνω από το κινητό βλέφαρο έως και τη μέση του κινητού βλεφάρου. Έτσι, θα κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο μεγάλα. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να τοποθετήστε αρκετές στρώσεις μάσκαρα και να χρησιμοποιήσετε αστραφτερές, γυαλιστερές και λαμπερές σκιές.
  4. Χρησιμοποιήστε το άσπρο μολύβι. Βάλτε άσπρο μολύβι στο κάτω βλέφαρο και κάτω από τις βλεφαρίδες τοποθετήστε μία καφέ απόχρωση και λίγο μαύρο μολύβι. Έπειτα, σβήστε, κάντε μία γραμμή στο επάνω μέρος του βλεφάρου, και βάλτε μάσκαρα και στο κάτω και στο πάνω μέρος. Προσέξτε, όμως! Μην βάλετε ποτέ μάσκαρα στο κάτω μέρος αν προηγουμένως δεν το έχετε βάψει. Εάν τοποθετήσετε άσπρο μολύβι μέσα στο κάτω βλέφαρο καλό είναι να μην βάλετε και μάσκαρα γιατί θα το κάνει να μοιάζει κάπως αλλήθωρο. Εάν, πάλι, τα μάτια σας είναι πολύ μικρά τοποθετήστε μία nude μπεζ σκιά στο κινητό σας βλέφαρο.
  5. Έχετε μεγάλα αμυγδαλωτά μάτια; Απογειώστε τα, κάνοντας τα να μοιάζουν σχιστά. Για να κάνετε τα μάτια σας να μοιάζουν σχιστά, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε χρώματα σκιάς θέλετε στο κινητό βλέφαρο, ανάλογα με την περίσταση. Από τη μέση του κινητού βλεφάρου μέχρι και έξω στη γωνία χρησιμοποιήστε μία πιο σκούρη σκιά, αντίστοιχα με το χρώμα της σκιάς που βάλατε στο κινητό σας βλέφαρο. Για να δώσετε ένταση, τοποθετήστε μάσκαρα στις εξωτερικές επάνω βλεφαρίδες και τραβήξτε προς τα έξω, διαγώνια και επάνω προς το φρύδι, για να το κάνετε να φαίνεται σχιστό. Τέλος, περάστε με eyeliner που παχαίνει προς την άκρη, και έτσι θα πετύχετε το τέλειο σχιστό μάτι.
  6. Τοποθετήστε τη σωστή απόχρωση eyeliner ανάλογα με το χρώμα των ματιών σας. Εάν τα μάτια σας είναι ανοιχτόχρωμα (π.χ. πράσινα, λαδί, μπλε), τότε, σίγουρα σας ταιριάζει ένα eyeliner σε θερμούς χρωματισμούς. Αυτή την εποχή, η μόδα επιβάλλει το ombre eyeliner. Ξεκινήστε με ένα κόκκινο eyeliner και καταλήξτε με ένα μαύρο. Πάρτε ένα πινέλο και ενώστε το μαύρο με το κόκκινο από τη μέση του κινητού βλεφάρου. Αυτό, θα σας κάνει να φαίνεστε σαγηνευτική και μέσα στη μόδα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κόκκινο eyeliner, μην φοβηθείτε! Τολμήστε το! Πάρτε ένα λεπτό πινέλο και τραβήξτε μία γραμμή από τη ρίζα του ματιού σας μέχρι και τη μέση του κινητού βλεφάρου με το non stop κόκκινο κραγιόν σας.
  7. Μην χρησιμοποιείτε μόνο τη μαύρη μάσκαρα. Τολμήστε να εφαρμόστε κάποια χρωματιστή για να εντυπωσιάστε μέσω μίας ανατρεπτικής εκδοχής.
  8. Δώστε το επιθυμητό σχήμα στα φρύδια σας. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό μολύβι οδηγώντας το με μία γραμμή γύρω από το φρύδι σας, στο σχήμα που εσείς θέλετε. Το γέμισμα του φρυδιού σας θα πρέπει να είναι με χρώμα σκιάς ανάλογης με τον τόνο που θέλετε να αποδώσετε. Για παράδειγμα, ένας ουδέτερος τόνος φρυδιού είναι το γκρι ποντικί. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα όπως το κόκκινο, το σκούρο καφέ και μην χρησιμοποιείτε μαύρο μολύβι στο φρύδι σας.
  9. Τοποθετήστε ελάχιστη ποσότητα καστορέλαιου στις βλεφαρίδες σας. Έτσι, θα κάνετε το μακιγιάζ να έχει περισσότερη διάρκεια και μία πιο έντονη λάμψη.
  10. Χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμα concealer για να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει πιο ζωντανό. Κάντε μικρές βούλες γύρω από τους κροτάφους και πάνω στα φρύδια. Έπειτα, σβήστε ελαφρώς και εφαρμόστε μία ελάχιστη στρώση πούδρας.

Αξιοποιήστε τις παραπάνω ιδέες και συμβουλές και τότε, σίγουρα, θα έχετε όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Make up Artist Δημήτριος Γκίκας