Καθώς το φθινόπωρο μπήκε πλέον για τα καλά, ήρθε η ώρα να περιποιηθείτε την επιδερμίδα του προσώπου σας! Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς θα την αναζωογονήσετε με μερικές απλές κινήσεις και μυστικά ομορφιάς, αναδεικνύοντας έτσι τη φυσική σας λάμψη και δίνοντας νέα αύρα στο φθινοπωρινό σας look!

#1.  Καθαρισμός Προσώπου

Το πρώτο βήμα για ν’ αρχίσετε ν’ αναδεικνύετε την ομορφιά του προσώπου σας, είναι εξαιρετικά απλό και ονομάζεται καθαρισμός προσώπου. Επιλέξτε το καταλληλότερο προϊόν καθαρισμού για εσάς, πάντα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, και φροντίστε να περιποιείστε καθημερινά το πρόσωπό σας ούτως ώστε ν’ απομακρύνετε τα υπολείμματα του μακιγιάζ σας και τους ρύπους που συγκεντρώνονται στους πόρους του προσώπου σας. Για αρχή, ένας βαθύς καθαρισμός προσώπου είναι ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σας, καθώς θα βοηθήσει στο να ‘σβήσετε’ όσο πιο σύντομα γίνεται τα σημάδια από τον ήλιο και τη θάλασσα. Μετά, χρειάζεται να τηρείτε ένα καθημερινό πρόγραμμα καθαρισμού, ώστε να μη συσσωρεύονται οι ρύποι και τα υπολείμματα του make-up στο δέρμα σας. Μέρος αυτού που ονομάζουμε βαθύ καθαρισμό είναι και το γνωστό σε ολόκληρο τον γυναικείο πληθυσμό, peeling προσώπου. Έτσι οδηγούμαστε στο επόμενο στάδιο της φροντίδας του προσώπου σας.

#2.  Απολέπιση Προσώπου

Η απολέπιση, ή αλλιώς το πίλινγκ προσώπου, αποτελεί βασικό ‘συστατικό’ επιτυχίας για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, εάν θέλετε να έχετε ένα όμορφο και λαμπερό αποτέλεσμα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η απολέπιση προσώπου είναι μια διαδικασία μέσω της οποίας αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα, που έχει ως αποτέλεσμα το να εξάγεται το σμήγμα από τους πόρους σας με τον βέλτιστο τρόπο και να έχουν καλύτερη επίδραση στην επιδερμίδα τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε. Δοκιμάστε να εντάξετε την απολέπιση στο πρόγραμμα περιποίησης του προσώπου σας που έχετε θέσει και θα καταλάβετε την αξία της μετά από ελάχιστο διάστημα. Θα παρατηρήσετε ότι το πρόσωπό σας δείχνει πιο φωτεινό, γεμάτο ζωντάνια και ελαστικότητα. Εκτός αυτού, επειδή είναι σίγουρο ότι θέλετε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, μην ξεχνάτε και αυτό: η σωστή και συχνή απολέπιση του προσώπου θα ενισχύσει αισθητά την επίδραση των προϊόντων ενυδάτωσής του. Απολεπίστε λοιπόν σχολαστικά το πρόσωπό σας με απαλές κυκλικές κινήσεις, και αφού τελειώσετε, θα είστε έτοιμες πια να προχωρήσετε στο τελευταίο βήμα της φροντίδας του προσώπου σας. Ποιο είναι αυτό; Η ενυδάτωση προσώπου!

#3.  Ενυδάτωση Προσώπου

Όσο όμορφο δείχνει το δέρμα σας το καλοκαίρι, με το αξιοθαύμαστο χρυσαφένιο μαύρισμα που με τόσο κόπο αποκτήσατε, τόσο ξηρό και με θαμπή όψη σας φαίνεται το πρόσωπό σας τώρα που έχετε επιστρέψει πια στην καθημερινότητα της πόλης. Μετά από τόσα μπάνια στη θάλασσα και τόση έκθεση στον ήλιο, είναι λογικό. Τι είναι αυτό που χρειάζεστε; Μια καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας του προσώπου σας! Και πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας προσώπου, συμβατής με τον τύπο και τις ανάγκες του δέρματος σας. Αν έχετε και λίγο… δημιουργικό πνεύμα και θέλετε ν’ αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κρέμα προσώπου. Αφού λοιπόν κάνετε έναν σωστό, βαθύ καθαρισμό προσώπου και απολεπίσετε καλά το δέρμα σας, απλώστε μια ποσότητα κρέμας ενυδάτωσης σε όλη την επιφάνεια του προσώπου και αφήστε τη να δράσει.

Με τις παραπάνω ενέργειες θα έχετε ολοκληρώσει ιδανικά τη σωστή περιποίηση του προσώπου σας μετά τις διακοπές, κάνοντας στην επιδερμίδα σας το πιο όμορφο δώρο για φέτος το φθινόπωρο: την ανάδειξη της φυσικής του λάμψης! Κρατήστε όμως και ένα τελευταίο, λίγο πιο γενικό μυστικό ομορφιάς που είναι… ‘παντός καιρού’ και ισχύει τόσο για το φθινόπωρο, όσο και για όλες τις εποχές. Η σωστή περιποίηση προσώπου είναι μια έννοια που δεν περιορίζεται μόνο στον καθαρισμό και στην ενυδάτωσή του προσώπου μετά από μια απαιτητική περίοδο, όπως το καλοκαίρι. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια γενικότερη στάση ζωής που εκφράζεται καθημερινά και αποτελεί απόδειξη της αγάπης που τρέφετε για το σώμα και τον εαυτό σας. Έτσι λοιπόν, εξίσου σημαντικό κομμάτι της φροντίδας προσώπου είναι και το σωστό ντεμακιγιάζ, με τα ενδεδειγμένα προϊόντα. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε τα μαντήλια ντεμακιγιάζ με ενεργό άνθρακα SEPTONA Daily Clean. Είναι κατάλληλα για κάθε τύπο επιδερμίδας, καθαρίζουν αποτελεσματικά ακόμα και αδιάβροχο μακιγιάζ και μάσκαρα ενώ η νέα σύνθεσή τους ενυδατώνει την επιδερμίδα και προσφέρει Detox αποτέλεσμα.

Make up Artist Δημήτριος Γκίκας