Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, και εσείς σίγουρα επιθυμείτε να δείχνετε περισσότερο εορταστικές, λαμπερές και ευδιάθετες. Ο τρόπος υπάρχει και εμείς θα σας δώσουμε 9 + 1 συμβουλές για να μετατρέψετε το καθημερινό σας office look σε εορταστικό.

  • Βάλτε τη σωστή βάση

Η βάση που τοποθετείτε στο πρόσωπό σας δεν χρειάζεται να είναι βάρια. Μπορεί να νομίζετε πως το γιορτινό look πρέπει να είναι έντονο, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα. Ξεκινήστε με ένα primer pου ταιριάζει στον τύπο επιδερμίδας σας και έπειτα χρησιμοποιήστε concealer για να καλύψετε ενδεχόμενα σημάδια, ή δυσχρωμίες στο πρόσωπο σας.

  • Χρησιμοποιήστε απαλό ρουζ

Το ρουζ των γιορτών θα μπορούσε να ήταν και ανάλαφρο. Τοποθετήστε απαλό ρουζ και αποφύγετε το έντονο contouring. Μπορείτε να βάλετε γυαλάδες στην περιοχή του πάνω μέρους των χειλιών σας, στη μύτη και στο μάγουλο κάτω από τα μάτια σας.

  • Προσθέστε λίγο glitter

Το glitter μας κάνει να αισθανόμαστε απευθείας πιο γιορτινές και γεμάτες θηλυκότητα, και γι’ αυτό καλό θα ήταν να τοποθετήσετε μία μικρή ποσότητα, χωρίς όμως να το παρακάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε ένα eyeliner που περιέχει glitter και να δημιουργήσετε μία γραμμή στα βλέφαρά σας.

  • Βάλτε γήινες ή χρωματιστές σκιές

Οι σκιές με γήινα χρώματα θα σας κάνουν να φαίνεστε περισσότερο απλές, αλλά ταυτόχρονα κομψές και εντυπωσιακές. Επειδή όμως είναι και περίοδος γιορτών, μπορείτε να ξεφύγετε και να δοκιμάσετε κάποια χρωματιστή σκιά. Αν θέλετε να λάμπετε περισσότερο, δοκιμάστε κάποια σκιά που περιέχει και glitter,  αλλά προσοχή στην τοποθέτηση.

  • Χρησιμοποιήστε μάσκαρα φρυδιών

Για να εντυπωσιάσετε με τα φρύδια σας, χρησιμοποιήστε μάσκαρα φρυδιών δίνοντας ένα απλό και ωραίο σχήμα. Μην κάνετε κάποιο ζωγραφιστό σχήμα γιατί έτσι μπορεί να χαθεί η φυσικότητα και το “boxy” γεωμετρικό φρύδι, έχει φύγει τελείως από την μόδα.

  • Προτιμήστε κάποιο κόκκινο κραγιόν

Τις γιορτές μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε το κόκκινο κραγιόν. Το κόκκινο είναι ένα χρώμα που το συνδέουμε απευθείας με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Επιλέξτε μία κόκκινη απόχρωση που σας αρέσει και σας ταιριάζει περισσότερο, και τοποθετήστε άφοβα. Προσέξτε, όμως, προηγουμένως να σχηματίσετε τα χείλη σας με κάποιο μολύβι, για να εφαρμόσετε το κραγιόν σε αυτό ακριβώς το σημείο που θέλετε και να διαλέξετε το κόκκινο που ταιριάζει στους υποτόνους της επιδερμίδας σας.

  • Κάντε τα χείλια σας nude

Εάν πάλι δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο κραγιόν, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιο nude. Εάν δεν διαθέτετε κάποιο nude κραγιόν χρησιμοποιήστε ένα ωραίο απαλό μολύβι, έναν- δύο τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας για να βάψετε τα χείλια σας.

  • Πειραματιστείτε με τα Smokey Eyes

Τα Smokey Eyes είναι ένας δοκιμασμένος αλλά και εντυπωσιακός τρόπος για γιορτινό look. Ανάλογα την περίσταση, κάντε τα μάτια σας να μοιάζουν περισσότερο απαλά ή έντονα χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική.Να θυμάστε να αναμειγνύετε σωστά τις σκιές και να αποφεύγετε τις σκληρές γραμμές.

  • Τοποθετήστε πούδρα λάμψης

Το “strobing”, όπως ονομάζεται, είναι η χρησιμοποίηση της πούδρας για τη λάμψη των ζυγωματικών. Χρησιμοποιήστε κάποιο πινέλο προσώπου, κατά προτίμηση κάποιο μικρό πινέλο, και περάστε όχι μόνο στα ζυγωματικά, αλλά και στη μύτη σας, και στα ψηλά σημεία του προσώπου σας.

  • Τονίστε μία μόνο περιοχή

Πολλές φορές επιλέγετε να τονίσετε και τις περιοχές των ματιών σας και τις περιοχές των χειλιών σας. Αυτό συνήθως δίνει ένα ανεπιθύμητα έντονο αποτέλεσμα. Εκτός λοιπόν κι αν είστε μαθημένοι στα πολύ έντονα looks, τονίστε μία από τις δύο περιοχές, μάτια ή χείλη!

Το μακιγιάζ, δεν έχει κανόνες. Ο μόνος κανόνας, είναι να αισθάνεστε ο εαυτός σας, ή η καλύτερη έκδοσή του.

Γιούλη Ατματζίδη