Τα πιο απλά top tips που θα σου φανούν απολύτως απαραίτητα.

Καθημερινά, όλες οι γυναίκες ταλαιπωρούνται με το πως να φτιάξουν και να διαμορφώσουν το μακιγιάζ τους. Πολλές φορές προσπαθούν με αποτέλεσμα να απογοητεύονται από το τελικό look. Αυτό συμβαίνει διότι, για ένα καθημερινό look, οι περισσότερες προτιμούν ένα ελαφρύ μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας λίγα προϊόντα. Δυστυχώς, καταλήγουν να υπερ – προσπαθούν και το αποτέλεσμα δεν φαίνεται αρκετά φυσικό. Γι’ αυτό θα σου δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές και tips που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για ένα τέλειο καθημερινό μακιγιάζ με το οποίο μπορείς να βγεις έξω για μία βόλτα, για ψώνια, για έναν καφέ ή ακόμη και για να πας στη δουλειά σου.

Tip No1: Προτίμησε τα κρεμώδη προϊόντα. Τα κρεμώδη προϊόντα είναι πιο απαλά και μπορείς να τα διαχειριστείς αρκετά πιο εύκολα. Έτσι, όταν βάζεις αρκετή ποσότητα χωρίς να το επιθυμείς, μπορείς και  να την αφαιρέσεις ακόμη και με τα χέρια σου.

Tip No2: Πριν το μακιγιάζ χρησιμοποίησε κρέμες ενυδάτωσης. Μην χρησιμοποιήσεις βαριές βάσεις για ένα απλό, καθημερινό μακιγιάζ. Τοποθέτησε κρέμα ενυδάτωσης στο πρόσωπο σου και με καθαρά χέρια άπλωσε την παντού. Πριν συνεχίσεις, φρόντισε να περιμένεις κάποια λεπτά μέχρι να στεγνώσει εντελώς η κρέμα. Εάν δεν διαθέτεις κάποια κρέμα, εναλλακτικά θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις μία μάσκα ενυδάτωσης.

Tip No3: Τοποθέτησε ένα πιο σκούρο σε απόχρωση make up από το φυσικό χρώμα του δέρματός σου. Μπορείς να αγοράσεις ένα make up σε μορφή roll on ή stick. Άπλωσε μία ποσότητα στο χέρι σου για να ελέγξεις την δόση και με ένα πινέλο άρχισε να τοποθετείς στα μήλα, στα ζυγωματικά, στο μέτωπο και στη μύτη. Στη συνέχεια ξεκίνησε με το πινέλο να κάνεις το blending ώστε να το ενοποιήσεις. Ακόμη, μπορείς να προσθέσεις με το ίδιο πινέλο μικρή ποσότητα του make up στο κινητό σου βλέφαρο, και να το απλώσεις. Με αυτό τον τρόπο, θα δώσεις μία αίσθηση βάθους και λίγη ένταση στο βλέμμα σου.

Tip No4: Βάλε concealer πάνω και κάτω από τα μάτια. Εδώ, το κόλπο είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μικρό σφουγγαράκι, το οποίο προηγουμένως θα το έχεις βρέξει ελάχιστα. Στη συνέχεια, άπλωσε και διόρθωσε το concealer απαλά με το σφουγγαράκι.

Tip No5: Βάλε από το ίδιο make up στα φρύδια. Άπλωσε μία ποσότητα make up στο χέρι σου. Με ένα πινέλο φρυδιών πάρε ελάχιστη ποσότητα και πέρασε απαλά στα φρύδια σου. Τα φρύδια σου θα αλλάξουν ελάχιστα το χρώμα τους, διατηρώντας μία φυσικότητα και απλότητα. Εάν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις πινέλο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απαλό μολύβι σε ελάχιστη πιο σκούρα απόχρωση από το δέρμα σου. Μην το τοποθετήσεις, όμως, αρκετά στις άκρες, διότι έτσι το αποτέλεσμα θα φαίνεται υπερβολικό και έντονο.

Tip No6: Φρόντισε το κραγιόν σου να βρίσκεται σε μορφή μολυβιού. Προτίμησε απαλές και ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το σάπιο μήλο. Τα χείλη σου θα φαίνονται φυσικά εντυπωσιακά και ενυδατωμένα.

Tip No7: Χρησιμοποίησε ελάχιστη ποσότητα μάσκαρας και καλό θα ήταν να προσέχεις με τις στρώσεις. Δηλαδή, πέρασε και στα δύο βλέφαρα, αλλά περίμενε μερικά λεπτά ώστε να ξεραθεί η πρώτη στρώση, πριν προχωρήσεις στη δεύτερη. Έτσι, όταν κάνεις διόρθωση, θα αποφύγεις τις μουτζούρες, αφού η μάσκαρα θα έχει ήδη στεγνώσει.

Tip No8: Απόφυγε να τοποθετήσεις ρουζ. Όμως, σε περίπτωση που επιθυμείς να το κάνεις, για να έχεις λίγο πιο έντονο αποτέλεσμα, φρόντισε να είναι σε μορφή gel και άπλωσέ το με το χέρι σου.

Make up Artist Δημήτριος Γκίκας