Κρέμες, serums, ειδικές κρέμες για τα μάτια, άλλες για το πρόσωπο το χειμώνα και άλλες για το καλοκαίρι. Η αλήθεια είναι ότι για να παραμένουμε λαμπερές, νέες και όμορφες, καταναλώνουμε αρκετή ενέργεια και χρόνο, καθώς χρειαζόμαστε διαφορετικά προϊόντα ανάλογα με την εποχή, την ηλικία αλλά και τον τύπο της επιδερμίδας μας! Πέρα όμως από όλη αυτή τη φροντίδα, υπάρχει και κάτι ακόμη που είναι πολύ σημαντικό για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα όλων αυτών των προϊόντων που αγοράζουμε. Ο καθαρισμός του προσώπου.

Αρχικά, το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να πηγαίνουμε σε μια ειδική δερματολόγο η οποία θα εφαρμόζει ειδικές τεχνικές για τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, λόγω χρόνου αλλά και χρημάτων.

Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να κάνουμε και μόνες μας τον καθαρισμό του προσώπου στο σπίτι, ώστε να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα που θα μας κάνει να δείχνουμε λαμπερές και ανανεωμένες.

  1. Καθαρισμός με ατμό

Το κόλπο με την κατσαρόλα λίγο πολύ όλες το γνωρίζουμε. Βάζουμε ένα μπωλ με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Όταν αρχίσει να κοχλάζει, το βγάζουμε από το μάτι, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μόλις περάσουν 2-3 λεπτά, βάζουμε το πρόσωπό μας πάνω από τον ατμό με μια πετσέτα και αφήνουμε τους υδρατμούς ν’ ανοίξουν και να καθαρίσουν τους πόρους της επιδερμίδας μας. Όχι μόνο αυτό! Για να αυξήσεις την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας, μπορείς να την κάνεις πιο custom, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου. Μόλις τραβήξεις το νερό από το μάτι της κουζίνας, πρόσθεσε μέσα στο νερό λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας, αν έχεις κανονική επιδερμίδα, για να αυξήσεις τη δράση του καθαρισμού. Αν έχεις ξηρό δέρμα, πρόσθεσε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο χαμομηλιού, ενώ αν έχεις μεικτή επιδερμίδα πρόσθεσε λίγες σταγόνες από λεμόνι, για να καθαρίσεις καλά τους πόρους της επιδερμίδας σου και να καταπολεμήσεις το σμήγμα. Σε κάθε περίπτωση, όταν βάλεις το πρόσωπό σου πάνω από τον ατμό, κράτησε το για 5 λεπτά.

  1. Απολέπιση για να φύγουν όλα τα νεκρά κύτταρα

Μετά το κόλπο με τον ατμό, οι πόροι είναι ανοικτοί και καθιστούν την ευκαιρία ιδανική για να καθαρίσεις αποτελεσματικά το πρόσωπό σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα απολέπισης προσώπου κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου ή ακόμη και να δημιουργήσεις τη δική σου μάσκα, αναμειγνύοντας δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι με μια κουταλιά της σούπας βρώμη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Μόλις ανακατέψεις καλά το μείγμα, άρχισε να κάνεις με αυτό κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σου. Άφησε το να δράσει στην επιδερμίδα για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαίρεσε το, ξεπλένοντας το πρόσωπο με χλιαρό νερό. Οι κόκκοι της βρώμης αφαιρούν τους ρύπους, ενώ το γιαούρτι και το μέλι διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο.

  1. Ενυδάτωση επιδερμίδας με την κρέμα σου

Με την ολοκλήρωση της απολέπισης μένει μόνο να εφαρμόσεις την κρέμα προσώπου που έχεις επιλέξει, φροντίζοντας πάντα αυτή να είναι κατάλληλη για τον τύπο της επιδερμίδας σου, προκειμένου να προσφέρεις σωστή ενυδάτωση στο πρόσωπό σου.