Ένα από τα πιο «καυτά» θέματα συζήτησης μεταξύ γυναικών αυτή την εποχή, είναι η ομορφιά προσώπου και τα μυστικά ομορφιάς για ένα πετυχημένο καλοκαιρινό μακιγιάζ. Επειδή κάτι μας λέει ότι σας απασχολεί το ζήτημα, ειδικά τώρα που ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για διακοπές, θα πρέπει να ξέρετε ότι το όμορφο καλοκαιρινό μακιγιάζ, όπως και γενικότερα η περιποίηση προσώπου το καλοκαίρι, δεν απαιτεί τόσο κόπο όσο ίσως να πιστεύετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κρατήσετε ελάχιστες βασικές αρχές και κατευθύνσεις. Ποιες είναι αυτές; Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη εικόνα, διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές.

Αρχικά, έχετε κατά νου πως ο χρυσός κανόνας του καλοκαιρινού μακιγιάζ είναι ότι «λιγότερο είναι περισσότερο», κατά τη γνωστή αγγλική ρήση. Όσο λιγότερα προϊόντα χρησιμοποιείτε για το μακιγιάζ σας την εποχή αυτή, τόσο το καλύτερο για εσάς. Καλύτερο για την επιδερμίδα σας από τη μια, και για το καλοκαιρινό σας look από την άλλη! Αυτό που θέλετε τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι να φοράτε ελαφρύ μακιγιάζ, το οποίο να ταιριάζει με το γενικότερο καλοκαιρινό «πνεύμα» μεν, αλλά και να μην έχει κίνδυνο να τρέξει στο πρόσωπό σας και να σας χαλάσει τη διάθεση.

Πριν αρχίσετε να βάζετε μακιγιάζ, μεριμνήστε για τη σωστή προστασία σας από τον ήλιο. Βάλτε στο πρόσωπό σας μια αντηλιακή κρέμα, με δείκτη προστασίας ενδεδειγμένο για την επιδερμίδα σας και τις όποιες ευαισθησίες σας.

Αν είναι δυνατόν, αφήστε το make-up σας στο συρτάρι και βάλτε απλά λίγο concealer. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση make-up, προτιμήστε κάποιο προϊόν σε υγρή μορφή και όχι σε πούδρα ή σκόνη. Έτσι θα «δέσει» καλύτερα το make-up σας με την αντηλιακή σας κρέμα.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση πολλών και έντονων προϊόντων για το μακιγιάζ των ματιών σας. Το καλοκαίρι είναι η εποχή του φωτός και της λάμψης, και σίγουρα δε θα θέλατε να κρύψετε τη δική σας, μοναδική λάμψη πίσω από κάποια έντονη σκούρα σκιά ματιών… Κινηθείτε λοιπόν σε φωτεινές αποχρώσεις και πάντα να θυμάστε ότι «λιγότερο είναι περισσότερο», όπως αναφέραμε και νωρίτερα.

Σε ό,τι αφορά τα χείλη σας, καλό θα ήταν να αποφύγετε το κραγιόν και δη σε έντονες και σκούρες αποχρώσεις. Φέτος, προκειμένου να υιοθετήσετε ένα φρέσκο και λαμπερό καλοκαιρινό look, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο lip gloss σε ελαφριά και ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

Τέλος, είναι βέβαιο ότι θα θέλετε να αναδείξετε το υπέροχο μαύρισμα που έχετε αποκτήσει μετά από καιρό «προσπάθειας», ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζετε στο δέρμα σας υπερβολικές ποσότητες προϊόντων για λάμψη και bronze look. Ίσως μπορείτε να τα φυλάξετε για τις καλοκαιρινές σας βόλτες το βράδυ, όμως μέσα στην ημέρα καλό θα ήταν να τα αποφύγετε.

Στο καλοκαιρινό μακιγιάζ, το πρώτο και βασικότερο tip ομορφιάς είναι η συνετή και ελαφριά χρήση των beauty προϊόντων, και κυρίως το να είστε ο εαυτός σας, αφήνοντας τη φυσική σας ομορφιά να αναδειχθεί. Είναι λοιπόν μια ιδανική ευκαιρία να ξαναγνωριστείτε με την πιο φυσική εκδοχή του εαυτού σας και να τον αγαπήσετε ακόμα περισσότερο, όπως ακριβώς είναι: με τις ατέλειες αλλά και την υπέροχη μοναδικότητά του!

Και κάτι τελευταίο… Αν πειστήκατε από τα παραπάνω και αισθανθήκατε μια αυθόρμητη επιθυμία να τρέξετε στον καθρέφτη σας, να αφαιρέσετε το μακιγιάζ που φοράτε και να πειραματιστείτε αναζητώντας το δικό σας καλοκαιρινό look, μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε να βγάλετε το μακιγιάζ σας με τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ SEPTONA Daily Clean ή με τα υγρά ντεμακιγιάζ SEPTONA Daily Clean Advanced. Ενυδατώνουν ιδανικά το δέρμα σας και παράλληλα προσφέρουν βαθύ καθαρισμό προσώπου, αφήνοντας την επιδερμίδα σας απαλή και καθαρή, πανέτοιμη δηλαδή για να υποδεχθεί το νέο σας καλοκαιρινό μακιγιάζ!